relaxerende aromamassage ,  chakramassage , metamorfosemassage ,  cranio-sacrale relaxatie  ,  integratieve massage ,  manuele lymfendrainage ,  massage aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte ,  zwangerschapsmassage , 
massageworkshop

Massage aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte

Door goede vrienden geraakte ik betrokken bij de zorg voor hun mentaal gehandicapte zoon. De positieve ervaring en de rust die de jongen vond tijdens de massagesessies die ik hem gaf, zetten me ertoe aan om ook andere mensen met een beperking of een chronische ziekte massage aan te bieden.

Ondertussen heb ik ruime ervaring met het geven van massage aan mensen met een aangeboren of niet aangeboren letsel , mensen met een spierziekte, met autisme,met kanker, met CVS, met fibromyalgie, …

Ik ervaar hoe heilzaam massage voor hen werkt . Van relaxerend (vb. bij hyperbeweeglijkheid) tot therapeutisch: vb. aanvaarden van beperking, leren omgaan met aangeraakt te worden, ruimer bewust worden van eigen lichaam en lichaamsbeeld, hoe goed voor zichzelf zorgen, omgaan met pijn, …

Ook voor de omgeving van mensen met een beperking is massage deugddoend. Massage brengt diepe ontspanning in lijf en hoofd. Ze geeft rust in de dagelijkse zorg, ze helpt verstillen en vertragen. Door het respect en de aandacht, die je in massage ontvangt, door geëerd te worden in wie je bent, kan je jezelf en je lichaam de verdiende zorg geven.

Let wel:

* Mijn praktijkruimte thuis bevindt zich op de tweede verdieping. Er is geen lift.
* Metamorfosemassage (zie elders op de website) is o.a. bij hyperactiviteit en autisme erg aangewezen. Wat bijzonder is: in Engeland wordt ze door de zoon, een jongen met het syndroom van Down, van de ondertussen overleden bedenker doorgegeven.
* Manuele Lymfendrainage en Cranio-sacrale relaxatie (zie elders op de website) zijn o.a. bij CVS en fibromyalgie dan weer meer aangewezen.
* Bij aandoeningen die een arts of kinesist vereisen en bij chronische ziekte, is het aangewezen om het advies van de behandelende geneesheer of kinesitherapeut in te winnen omtrent het verkrijgen van massage. Mogelijks wordt er een medisch attest gevraagd alvorens de massagesessies te starten of verder te zetten.