relaxerende aromamassage ,  chakramassage , metamorfosemassage ,  cranio-sacrale relaxatie  ,  integratieve massage ,  manuele lymfendrainage ,  massage aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte ,  zwangerschapsmassage , 
massageworkshop

Manuele Lymfendrainage

Het arteriële systeem stuurt het bloed met voedingsstoffen naar alle plekken in ons lichaam. Negentig procent van het bloed met afvalstoffen wordt door het veneuze systeem terug naar het hart gevoerd. Het lymfensysteem staat in voor de overige tien procent afvoer van afvalstoffen naar het venensysteem.

Stimulering van de lymfen is dus belangrijk voor de goede werking
van ons lichaam en van onze organen.

Het lymfensysteem is een indrukwekkend en uitgebreid netwerk van kanalen en knopen.
Via een zachte massagetechniek, die volgens een bepaald ritme en heel erg aan de oppervlakte van de huid wordt uitgevoerd, wordt het lymfennetwerk gestimuleerd om vocht te verzamelen en via de knopen af te voeren naar de aders. De belangrijkste lymfenknopen liggen nabij de hals, in de buikstreek en in de liezen.
Een lymfendrainage van hals en gelaat doet alvast het voornaamste afvoerwerk. Ze kan aangevuld worden met een lymfendrainage van armen, buik en benen.
Lymfendrainage is aangewezen bij problemen met de bloedsomloop, na een periode van ziekte, na een operatie, bij immuniteitsproblemen. Ook leuk als variante op de gebruikelijke massage. Bovendien is ze, omwille van de zachte massagetechniek, erg rust-gevend.

Let wel: deze behandeling duurt 1 ½ uur.
Er wordt geen olie gebruikt.
Lymfendrainage na borstamputatie vergt een specifieke medische handeling
waarvoor ik naar een kinesist verwijs.