relaxerende aromamassage ,  chakramassage , metamorfosemassage ,  cranio-sacrale relaxatie  ,  integratieve massage ,  manuele lymfendrainage ,  massage aan mensen met een beperking en/of chronische ziekte ,  zwangerschapsmassage , 
massageworkshop

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een tijd van grote verandering in het lichaam van de toekomstige moeder. Tal van hormonale processen en het gewijzigd lichaamsbeeld maken dat deze periode extra aandacht vergt. Door de dikker wordende buik moet de zwangere vrouw haar evenwichtspunt geregeld opnieuw zoeken. Rust in acht nemen, letten op voeding, zorg besteden aan huid en haar, voldoende bewegen, … zijn in acht te nemen adviezen. Een massage is dus zeker een goede manier om voor zichzelf te laten zorgen.

De zwangerschapsmassage houdt rekening met het feit dat de zwangere vrouw moeilijker een comfortabele lighouding kan aannemen. De massage wordt voor een klein gedeelte zittend op een stoel en grotendeels in zijlig ontvangen.
Kussentjes ondersteunen hoofd, buik en knieën.

Ik masseer met specifieke zwangerschapsmassageolie die bijzonder geschikt is voor de huid van de zwangere vrouw. Ik vermijd bepaalde handelingen, zoals het werken op de reflexpunten van handen en voeten, om een vroegtijdige opwekking van de bevalling te voorkomen. Als aroma gebruik ik enkel het zoet geurtje van de mandarijn.

Deze rustgevende massage nodigt bovendien uit tot contact met het ongeboren kindje. Sommige babys worden actief tijdens de massage; anderen houden zich rustig. Ik voel me altijd vereerd als ik deze kleine wezentjes nog voor ze geboren worden mag voelen en hen een massage mag doen gewaar worden.

Let wel:

* De massagekadobon is een ideaal geschenk aan de zwangere vrouw.
* De zwangerschapsmassage duurt 1 ½ u.